Wesela - sale weselne

OŚRODEK WYPOCZYNKU I REKREACJI „VENUS” MRZEŻYNO

Znajdujesz się: Strona głównaOrganizacja imprez → Wesela

Wesela - sale weselne

Ośrodek wypoczynku i rekreacji „Venus” w Mrzeżynie

Wesele to szczególna uroczystość. Pozostaje w pamięci na długo. Bardzo ważne są więc uroda i klimat miejsca, doskonała kuchnia jak i zapewnienie profesjonalnej obsługi.

Organizując wesele w Ośrodku „Venus” mogą być Państwo pewni, że dokonują trafnego wyboru.

Przygotowaliśmy dla Państwa ofertę na organizację wesela. Oferta ta zawiera wszystkie potrzebne elementy do uczczenia tego szczególnego święta.

Dodatkowe informacje:
tel: 605 626 767, 691 635 488
e-mail marketing@spa-venus.pl
lub na miejscu w OWiR „Venus”, przy ul. Bursztynowej 6 w Mrzeżynie.

Propozycja menu

MENU:
  • 200 zł/os dorosła,
  • 120 zł/os z obsługi (kamerzysta, fotograf, zespół),
  • 100 zł/ dziecko do lat 12,
  •  80 zł/ dziecko do lat 5.

Powitanie chlebem i solą

ZUPY: (1 do wyboru)
  • Rosół po staropolsku z makaronem,
  • Rosół po staropolsku z kluskami drobiowymi,
  • Zupa borowikowa z makaronem,
  • Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym,
  • Krem pieczarkowy z grzankami czosnkowymi,
POTRAWY GORACE OBIADOWE: (1-3 do wyboru)
  • De Volaille z masełkiem i serem,
  • Kotlet Cordon Blue z szynką i serem,
  • Złocista, grillowana pierś z kurczaka,
  • Tradycyjny kotlet drobiowy w panierce,
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych lub w sosie kurkowym,
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami,
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane szpinakiem,
  • Rolada faszerowana w sosie Cafe de Paris,
  • Zrazy wieprzowe w sosie pieczeniowym,
  • Zrazy wołowe w sosie własnym,
  • Tradycyjny kotlet schabowy w panierce,
  • Złocisty, grillowany schab,
  • Udko faszerowane pieczarkami i serem,
  • Udko pieczone,
DODATKI DO DRUGIEGO DANIA: (2 do wyboru)
  • Ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem,
  • Ziemniaki pieczone z masłem i koperkiem,
  • Ziemniaki puree,
  • Ćwiartki ziemniaków pieczonych,
  • Frytki,
  • Kluski śląskie,
  • Ryż orientalny z warzywami,
SURÓWKI DO DRUGIEGO DANIA: (3 do wyboru)
  • Surówka z kapusty pekińskiej z sosem vinaigrette,
  • Surówka z kapusty białej,
  • Surówka z kapusty czerwonej,
  • Marchew z jabłkiem,
  • Marchew z ananasem,
  • Buraczki tradycyjne,
  • Buraczki z chrzanem,
  • Surówka z selera i rodzynek,
  • Surówka z selera, orzecha i pomarańczy,
  • Kapusta kwaszona – zasmażana,
  • Kapusta czerwona – zasmażana,
  • Kapusta biała – zasmażana,
  • Warzywa gotowane (kalafior, brokuły, marchew),
DESER: (1 do wyboru)
  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną,
  • Sernik domowy z lodami, bitą śmietaną i malinami,
  • Deser lodowy,
PRZYSTAWKI GORACE: (4 do wyboru)
  • Szaszłyk wieprzowo – drobiowy,
  • Bigosik po staropolsku z białą kiełbasą,
  • Golonka z kapustą zasmażaną,
  • Krokiety z kapustą i pieczarkami + Barszcz czerwony,
  • Krokiety z pieczarkami i serem + Barszcz czerwony,
  • Gołąbki w sosie pomidorowym,
  • Paszteciki mięsne + Barszcz czerwony,
  • Paszteciki z pieczarkami + Barszcz czerwony,
  • Beouf a’la Stroganoff,
  • Zupa węgierska,
  • Treściwy żurek z szynka i jajkiem,
  • Tradycyjne flaczki.
PRZYSTAWKI ZIMNE: (7 do wyboru)
  • Schab ze śliwką w galarecie,
  • Wachlarz mies pieczystych (boczek, karkówka, schab),
  • Galantyna drobiowa,
  • Galareta drobiowa,
  • Galareta z kurczakiem wędzonym,
  • Ryba w zalewie octowej,
  • Ryba po grecku,
  • śledzik w zalewie domowej,
  • Łosoś norweski – plastry,
  • Jajko faszerowane,
  • Jajko z majonezem,
  • Patera wędlin i warzyw,
SAŁATKI: (2 do wyboru)
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna,
  • Sałatka gyros,
  • Sałatka grecka,
  • Sałatka ryżowa z kurczakiem wędzonym,
  • Sałatka królewska,
  • Caprese – plasterki świeżych pomidorów z delikatną mozarellą w towarzystwie bazylii – skropione sosem ogrodowym,
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym na sałacie lodowej z sosem vinaigrette,
DODATKI W CENIE:
  • Mix pieczyw,
  • Sos czosnkowy,
  • Sos chrzanowy,
  • Ketchup, musztarda,
NAPOJE GORĄCE:
  • Kawa bez ograniczeń,
  • Herbata bez ograniczeń,
POTRAWY DODATKOWE: (za dopłatą)
  • Stół wiejski,
  • Półmisek ryb wędzonych,
  • Płonący udziec z dodatkami,
INNE:
  • NAPOJE, CIASTA, OWOCE, ALKOHOL – WE WŁASNYM ZAKRESIE

POPRAWINY od godziny 1200

POPRAWINY: koszt: 30 zł / osoba
  • Stół szwedzki – bufet zimny i gorący,
  • Obiad: wybór z menu głównego – po 1 porcji z dań głównych,
  • Kawa, herbata bez ograniczeń.
DODATKOWO OFERUJEMY:
  • Tort weselny śmietanowo-owocowy - 12 zł / porcja (150g),
  • Tort weselny czekoladowy - 14,50 zł / porcja (150g),
  • Raca na tort (25 cm) - 10 zł /sztuka,

Torty podajemy w całości, następnie są krojone przez kelnera. Minimalne zamówienie wynosi 12 porcji.

Stół wiejski - m.in. smalec, ogórki, wyroby własne, pieczywo.

OPRAWA MUZYCZNA: (minimalne zamówienie wynosi 5 godzin)
  • DJ – od 250 zł /godz.,
  • Zespół – od 350 zł / godz. lub Karaoke – od 150 zł / godz.,
  • Raca na tort (25 cm) - 10 zł /sztuka,

Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty na noclegi w specjalnej cenie.
Apartament dla Nowożeńców – gratis.

Chętnie pomożemy w zamówieniu limuzyny lub innego auta a także polecimy kwiaciarnie.

Wesele w Venus Wesele w Venus Wesele w Venus Wesele w Venus Wesele w Venus Wesele w Venus Wesele w Venus Wesele w Venus Wesele w Venus Wesele w Venus

 pon-pt    -    800 - 1800
sob    -    900 - 1600

tel.   +48 91 38 66 230
fax   +48 91 38 66 171